Sharing The Stage With Navarone: A (Dutch) Story By 3000 Pieces

Last month, Dutch newcomers 3000 Pieces shared the stage in Nijmegen with hotshots Navarone for one of their best shows to date. Especially for All Things Loud, the band have put together this story behind the show, in Dutch.

“Daar stonden we dan. Op vrijdagavond 22 november in het voorprogramma van de uitverkochte show van NAVARONE in Doornroosje. Hèt moment waar we met z’n allen de afgelopen twee maanden naartoe hebben gewerkt. Naast dat we ons zeer vereerd voelden om uitgenodigd te worden, was het ook een erg grote motivatie. Het gevoel dat een succesvolle band als NAVARONE ons dit toevertrouwde, is onbeschrijfelijk.

Zo gingen we in de vijfde versnelling aan de gang met onze opnames voor onze EP en zorgden we ervoor dat we voor deze avond alvast twee tracks uitgebracht zouden hebben. Dat is met groot succes gelukt! Met ondertussen 10.000+ streams op de eerste track, is de tweede nu ook onderweg met meer dan 2000 streams in twee dagen. De voorbereidingen voor de performance waren ook in volle gang, ook met dank aan onze optredens voorafgaand deze avond. Ondanks dat dit optreden als een thuiswedstrijd voelde voor ons, wisten we ook dat het een bewijsmoment voor ons zou zijn: dit is een gouden kans om in onze thuisbasis een grote stap te zetten in het opbouwen van onze fanbase.

HPVV0714social

Dan is de dag aangebroken. Zonder spanning vertrokken we naar Doornroosje. Alles verliep soepel en volgens plan. De stagemanager vroeg ons vijf minuten voor showtime backstage te bevinden. Eenmaal voor de grote deur van de rode zaal van Doornroosje begon de gezonde spanning te borrelen. Nog even samen, met zijn vijven, een grote groepsknuffel en daar gingen de deuren open.

De zaal was gevuld met mensen en zodra onze Zoë eenmaal de eerste song aftikte, was het: verstand op nul en gaan! Tijdens de show werden we overspoeld met een golf van energie, enthousiasme, interesse en applaus. We genoten. We zaten helemaal in ons element en voelden ons op onze plek.

Maar ieder begin heeft een einde en dus ook onze show. Met volledige waardering vanuit het publiek verlieten wij het podium. De dertig minuten showtime voelden voor ons als vijf minuten. Dit was hoe dan ook ons beste optreden tot nu toe. Het besef kwam: we hebben zojuist in de grootste zaal van onze carrière gespeeld. Het voelde surrealistisch om binnen een jaar van optreden nu al in zo’n grote, volle zaal te staan en zó positief ontvangen te worden.

Dit was voor ons een fantastische ervaring.”

Enjoy a gallery of the show below, courtesy of Hans-Peter van Velthoven. HPVV0516social HPVV0548social HPVV0568social HPVV0645 HPVV0821social

HPVV0562social